Kid face with yellow and red autumn leavesKid face with yellow and red autumn leaves

Îndrăgostiți-vă de STIGA!

Poate părea că totul se stinge în toamnă – dar luând măsuri acum, vă puteți menține plantele înfloritoare pe tot parcursul anului viitor. Redă-ți grădina la viață cu STIGA.

Nu amâna

Pe măsură ce grădina ta de vară se bucură de o ultimă înflorire, acum este momentul perfect pentru a semăna semințe pentru o expoziție de înflorire timpurie anul viitor. Plantați plante anuale de vară în timp ce solul este încă cald, în special plante rezistente, cum ar fi florile de colț, gălbenelele, dragostea în ceață și macii. Nu uitați să evitați să plantați bulbi atunci când solul este deosebit de umed - verificați prognoza și așteptați o perioadă de secetă.

Toamna este, de asemenea, o perioadă excelentă pentru a planta verdeață rezistentă, cum ar fi varza de primăvară, fasolea, spanacul și mazărea. Așa că, în timp ce sunteți ocupat cu adunarea recompensei din acest an, nu uitați să începeți să semeneți legume pentru o recoltă timpurie anul viitor (și nu uitați să aerați solul înainte!).

Hand shaking seeds from a seed bag into a vase

Toate frunzele sunt maro și cerul este gri

Auriu, portocaliu, maro... Frunzele de toamnă pot arăta drăguțe, dar pot cauza probleme grădinii tale dacă nu sunt îndepărtate. Frunzele căzute împiedică lumina soarelui să ajungă pe gazon, ceea ce înseamnă că iarba nu poate produce energie pentru a o stoca în rădăcini în timpul iernii. În plus, frunzele umede creează un mediu umed care ar putea duce la creșterea mucegaiului și la infecții fungice.

Asigurați-vă că gazonul dumneavoastră continuă să prospere în zilele mai răcoroase de toamnă cu o suflantă STIGA. Puternice, ușoare și de lungă durată, suflantele fără fir STIGA fac ca îndepărtarea frunzelor umede și uscate să fie o briză.


Man using STIGA battery blower to remove leaves from stairs

Între timp, măturătoarele STIGA manuale și pe carburant sunt ideale pentru curățarea suprafețelor dure exterioare precum căile de acces, aleile și terasele.

Man using STIGA sweeper to clean walkway from autumn leaves

Frunzele căzute conțin încă niște nutrienți utili. Deci, în loc să le aruncați pe toate, colectați frunzele folosind o mașină de tuns iarbă frontală STIGA – pur și simplu montați colectorul de iarbă și frunze în spatele mașinii de tuns iarbă. Păstrați frunzele colectate într-o cușcă de sârmă de pui sau în pungi de gunoi pentru a face un compost nutritiv.

STIGA front mower with leaf collector accessory for dead leaves


Iarna se apropie

Tratează-ți gazonul cu niște furaje de toamnă dedicate - acest lucru va oferi ierbii timp să absoarbă nutrienții înainte ca înghețul să se instaleze. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate bună de a-ți scarifica gazonul. Lumina devine rară acum, așa că este important să lăsați cât mai multă lumină și aer să ajungă la rădăcini, înainte ca nopțile să înceapă cu adevărat să atragă.

Amintiți-vă să vă izolați plantele și arbuștii acest lucru va ajuta la menținerea rădăcinilor sănătoase în lunile de iarnă și va opri preluarea buruienilor.

Front detail of yellow STIGA scarifier on lawn
Nu totul e anost și întunecat

Pe măsură ce zilele se întunecă, există încă o mulțime de moduri de a aduce culoare grădinii tale. Începeți prin a semăna plante cu flori de iarnă, cum ar fi ciclameni, eleborii și clematitele de iarnă. Veșnic verzi oferă o culoare verde, în timp ce lemnul de câine luminează orice grădină cu tulpinile sale portocalii aprinse. Plantați acum verdeață rezistentă, cum ar fi kale, pak choi, salată de miel și muștar, gata de recoltat iarna.

Atrageți păsările stingând inimi de floarea soarelui sau felii de mere și o tavă mică cu apă. Furnizând hrană acum, păsările vor ști unde să viziteze iarna - o modalitate excelentă de a aduce bucurie și ciripit în grădina ta.

Pink and purple cyclamen flowers